Nyheter

Nyheter

HSB Norr

Två nya ledamöter i HSB Norrs styrelse

Två nya ledamöter i HSB Norrs styrelse

HSB Norrs årliga föreningsstämma gick av stapeln den 2 april i Luleå. En stabil verksamhet med fortsatt fokus på hållbarhet och digitala satsningar presenterades. Dessutom valdes två nya ledamöter in i styrelsen.

Stämman inleddes med att styrelsens ordförande Thomas Björk tog upp det aktuella läget vad gäller Coronavirusets påverkan på HSB Norr samt pågående aktiviteter från förbundet, det förbättrade bosparandet och pilotprojektet HSB Dela. Mattias Lundström, VD och Anders Hedström, vice VD, redovisade därefter ett fortsatt bra resultat och en stabil verksamhet för föreningen.

Erica Lundgren, från Umeå, valdes in som ny vice styrelseordförande i styrelsen. Erica är verksam som VD för OK Västerbotten och har en lång och gedigen arbetslivserfarenhet inom försäljning, marknad, bemanning och logistik.

– Det ska bli intressant och lärorikt att sätta sig in i en ny verksamhet, det jag sett och hört hittills bådar gott. Jag tror och hoppas även att jag kan bidra med mina erfarenheter från olika branscher och andra medlemsägda affärsrörelser på ett positivt sätt, säger Erica Lundgren.

Även Jan Nilsson, från Skellefteå, valdes in som ny ledamot i styrelsen. Jan är verksam som konsult och projektsäljare på Industrigruppen Botnia IGB och har en lång erfarenhet inom nationell och internationell industriverksamhet.

– Som ny styrelsemedlem ser jag fram emot att få vara delaktig i utvecklingen av framtidens boende. HSB Norr känns som en organisation med ambitioner att möta nya utmaningar på ett professionellt och kreativt sätt, säger Jan Nilsson.

– Erica Lundgren och Jan Nilsson, med sina spännande bakgrunder, kommer att komplettera vår styrelse väl samt positivt bidra till vår fortsatta strategiska utveckling. Vi ser fram emot kommande samarbete, säger styrelsens ordförande Thomas Björk.

Under året har HSB Norr haft 94 bostadsrätter i produktion som färdigställts i Umeå samt säljstartat ett projekt om 52 bostadsrätter i Gällivare. Året har även inneburit ett förstärkt hållbarhetsarbete samt fortsatta stora digitala satsningar i ett för hela HSB i Sverige gemensamt projekt.

TBM

God Jul & Gott Nytt År

God Jul & Gott Nytt År

TBM tackar för mycket bra samarbeten under året samt önskar alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Thomas Björk

HSB Norr

HSB Norr kraftsamlar för fortsatta bostadssatsningar i Skellefteå

HSB Norr kraftsamlar för fortsatta bostadssatsningar i Skellefteå

HSB Norr avyttrar två fastigheter i centrala Skellefteå till Diös, detta är en del i strategin att renodla vårt fastighetsbestånd. Fastigheterna som säljs innehåller en stor andel handel och kontorslokaler. Försäljningen möjliggör satsningar på fler bostäder i Skellefteå.

Skellefteå står inför en stor utveckling där fler arbetstillfällen väntas tack vare den kommande etableringen av Northvolt vilket innebär att det kommer finnas ett stort behov av bostäder för våra medlemmar.

– HSB Norrs strategi är att bygga fler nyproducerade lägenheter i Skellefteå genom förtätning i befintligt bestånd samt förvärv av byggbar mark. Denna transaktion möjliggör fortsatta bostadssatsningar för oss i Skellefteå säger Mattias Lundström, vd, HSB Norr.

Länk till nyheten.

Relitor

Möt Relitors nya Projektledare

Möt Relitors nya projektledare

Förra veckan började Jens Eriksson, Relitors nya projektledare. Vi pratar närmare med Jens för att höra hur han tycker att det känns och vad han ser fram emot med sin nya tjänst.

Hej Jens! Vad roligt att du nu är en del av Relitor.

Vi börjar självklart med en klassisk fråga: Hur känns det?

Det känns bra, det är otroligt roligt och spännande att jag nu får möjligheten att bli en kugge i maskineriet till Relitors expansion.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Tydlig, innovativ, lyssnande

Vad har du arbetat med tidigare?

Jag har lång erfarenhet från att jobba med affärs/teknikutveckling med inriktning mot nukleär sanering, bland annat som Affärsmarknads chef för Studsvik Nuclear AB.

Vad kommer din roll att bli här hos oss?

Jag kommer att jobba med att etablera affärer i nya områden för Relitor inom teknik/produkt utveckling.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya arbete?

Att jobba med och tillhöra ett professionellt team människor som kan leverera helheten till kunder, att ta produkter/tekniker från ax till limpa inom samma företag.

Vad vill du tillföra Relitor?

Min erfarenhet/kontaktnät som jag har samlat på mig under åren och möjligheten att hjälpa till i den expansionsresa som Relitor skall göra.

Självklart vill vi även lära känna dig lite bättre. Vad hittar du helst på när du är ledig?

Umgås med min familj ligger högst på listan, sedan blir det lite träning, umgås med vänner och icke att förglömma att följa Luleå Hockey mot SM-Guld.

Länk till nyheten.

 

Relitor

Teknikkonsultföretaget Relitor etablerar sig i Skellefteå

Teknikkonsultföretaget Relitor etablerar sig i Skellefteå

Teknikkonsultföretaget Relitor Engineering AB i Luleå etablerar nu kontor även i Skellefteå.

– Det känns jättekul att ta det här steget, säger Mikael Nilsson, VD på Relitor. I fjol firade vi 25 år och nu tar vi steget utanför Luleå.

Relitor tog sikte på Skellefteå i samband med att de 2017 blev delägare i IndustriGruppen Bothnia AB där ytterligare två Skellefteföretag ingår, Stilmekaniska och Gallac.

– När vi nu tog det strategiska beslutet att öka närvaron längs Norrlandskusten var Skellefteå ett naturligt val, säger Mikael. Många anger idag att Northvolt som anledning till etablering i Skellefteå men det hade inte någon inverkan på vårt beslut, även om det naturligtvis kommer att betyda mycket för industrin i stort. Samtidigt innebär det förstås också att det blir konkurrens om medarbetare.

Platschef anställd

Inledningsvis blir det Relitors nyanställda platschef Pedro Raposo som ska arbeta med uppbyggnaden av kontoret, anställa medarbetare och skapa kundkontakter.

– Jag har arbetat i Skellefteå sedan 2011 som projektledare och konsult på Meva Energy och GreenExergy och ser nu fram emot att få utvecklas både personligen och vara med och utveckla Relitor, säger han. Vi är inte bara ett traditionellt konsultföretag utan kommer även att utveckla nya idéer och leverera innovativa lösningar.

Inte helt ny marknad

Skellefteå är inte heller en helt ny marknad för Relitor.

– Nej, vi har haft uppdrag både i Skellefteå och Umeå sedan tidigare, berättar Mikael. Vi vet att det i Västerbotten finns ett behov av både våra befintliga tjänster inom maskin- process- och energi- samt beräkningsteknik, och kanske en del nya. I Norrbotten är det SSAB, LKAB och Swerim som är våra stora kunder, men vi arbetar även med mindre företag och företag i uppstartsfas.

Långsiktig satsning

Mikael räknar med att de 20 medarbetarna i Luleå snart kommer att ha ett antal arbetskamrater stationerade i Skellefteå.

– Vi ser det som en långsiktig satsning och räknar med att det ska finnas en plats för oss som arbetar enligt de tre ledorden: kreativa, affärsmässiga och personliga, säger han.

För frågor ta kontakt med:

Mikael Nilsson, VD Relitor
Direkt: +46 (0)920-24 74 95, Mobil: +46 (0)70-597 05 00
mikael.nilsson@relitor.se

www.relitor.se

Om Relitor Engineering AB

Relitor Engineering är konsulter inom industriteknik med kreativ och affärsmässig kompetens inom maskinteknik och energi & process med fokus på innovativ teknik inom industrin. Vi jobbar alltid närmast kunden, uppdraget och lösningen och bygger långsiktiga relationer.

Relitor startades 1993 i Gammelstad i Luleå. Företaget har 20-talet anställda och omsatte 18 milj kr år 2018.

TBM

Tillförordnad vd för Länstrafiken Norrbotten

Tillförordnad vd för Länstrafiken Norrbotten

Från och med 1 januari är Thomas Björk tillförordnad vd på Länstrafiken Norrbotten. Thomas har varit vd för bl a Coop Norrbotten, Modo Hockey, Plannja AB samt Norrbottens lantmän och driver idag sitt eget managementbolag.

– Efter att ha arbetat i olika ledaruppdrag i 30 år blir nu kollektivtrafiken en ny utmaning. Jag ser fram emot att tillträda min nya roll på Länstrafiken och hoppas bidra till en positiv utveckling för kollektivtrafiken i Norrbotten, säger Thomas Björk.

I uppdraget kommer Thomas att verka som tillförordnad chef för Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten samt som tillförordnad vd för dess helägda dotterbolag Länstrafiken i Norrbotten AB samt dotterdotterbolagen Serviceresor i Norr AB och Bussgods i Norrbotten AB. I uppdraget ingår även att analysera verksamheten ur ett strukturellt och affärsmässigt perspektiv samt att på styrelsens uppdrag leda rekryteringsarbetet efter ordinarie chef/vd.

– Thomas har en bred erfarenhet av vd-arbete och styrelsens uppfattning är att han kommer att göra ett bra jobb som företrädare för bolaget. Vi önskar honom och hans medarbetare lycka till, säger styrelsens vice ordförande Lenita Ericson.

Rekryteringen startas upp efter årsskiftet och ordinarie chef/ vd beräknas vara på plats i slutet av sommaren 2019. Tidigare vd Kenneth Johansson lämnar Länstrafiken Norrbotten, efter totalt 7 år i bolaget, för rollen som teknisk chef inom Nässjö kommun.

Länstrafiken i Norrbotten AB ägs av Regionala kollektivtrafikmyndigheten (RKM) i Norrbotten. RKM är organiserat som ett kommunalförbund med Region Norrbotten och länets 14 kommuner som medlemmar.

 

TBM

God Jul & Gott Nytt År

God Jul & Gott Nytt År

TBM tackar för mycket bra samarbeten under året samt önskar alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Även i år är TBM med och sponsrar fri entré i basketmatchen mellan BC Luleå och Borås Basket samt stödjer Barncancerfonden.

 

Relitor

Relior 25 år

Relitor 25 år

I torsdags gick Relitors 25-årsjubileum av stapeln. Kvällen spenderades tillsammans med kunder, leverantörer, samarbetspartners samt Relitors medarbetare på Villgot Lokal och Mat i Bryggeriet. Vi serverades fantastisk mat, minglade med varandra och underhölls av Daniel Wilén från Helikopter Brand och spontana uppträdanden från gäster. Tack alla som var med och förgyllde kvällen som vi sent kommer glömma.

Läs mer och se fler bilder här

Styrelseordförande Thomas Björk håller tal
HSB Norr

Förändringar i HSB Norrs styrelse och utdelning av kundbonus

Ny styrelseordförande i HSB Norr

Vid HSB Norrs föreningsstämma i Luleå den 24 maj avtackades Helena Markgren från Skellefteå som lämnar sitt uppdrag som ordförande för att gå vidare mot nya uppdrag. Till ny ordförande valdes Thomas Björk från Luleå. Thomas som suttit tre år i HSB Norrs styrelse har ett förflutet bland annat som vd i Coop Norrbotten, i Plannja AB och i Norrbottens lantmän.

 

Gabriella Rymark från Skellefteå valdes in som ny ledamot i styrelsen. Gabriella är verksam i IUC Norr med ansvar för Industriell utveckling i Västerbotten.

De drygt 50 närvarande distriktsrepresentanterna fick under stämman ta del av den goda nyheten att en kundbonus på 2,6 miljoner kommer att delas ut till alla medlemsföreningar som är trogna kunder och som på så sätt bidragit till det goda resultatet.

– Det går bra nu. Trots att vi satsar proaktivt framåt och investerar för att möta medlemmarnas krav på digitala lösningar och kvalificerade förvaltningstjänster så gör vi ett resultat som uppfyller kriterierna för att kundbonus ska delas ut, säger HSB Norrs nytillträdde ordförande Thomas Björk.

Efterfrågan på nyproducerade lägenheter har de senaste åren varit hög och är en av orsakerna till det goda resultatet enligt Thomas Björk. HSB Norr har under året haft nära 500 lägenheter i produktion och inflyttning i tre bostadsrättsföreningar i Umeå, Skellefteå och Luleå och har dessutom färdigställt ett projekt med hyresrätter på Malmudden i Luleå.

Under slutet av 2017 har en avmattning skett på bostadsmarknaden. Under föreningsstämman fick delegaterna möjlighet att lyssna till föredrag både från HSB Riksförbunds vd Pernilla Bonde och Ingrid Wallin Johansson från Swedbank som pratade om Bostadsmarknaden, både ur ett makroekonomiskt och ett HSB-perspektiv.

Länk till artikel finns här

Gabrielle Björk

Nu är jag redo!

Nu är jag redo

Mina tre år på Umeå universitet är snart avslutade och jag tar examen från programmet Digital medieproduktion om bara någon vecka. Dessa tre år har varit väldigt roliga och gått väldigt snabbt. Jag har fått lära mig många nya saker och också fått möjligheten att fördjupa mig i tidigare intresseområden. Utöver detta har mina studier bjudit på en stor dos av självutveckling, vilket jag uppskattar otroligt mycket.

Nu när examen närmar sig söker jag givetvis ett jobb, så därför tänkte jag ta tillfället i akt att faktiskt söka jobb via min blogg och mina sociala mediekanaler. För att få en bättre bild av vem jag är, vilka intressen jag har och vilka kompetenser jag har att erbjuda kommer jag att presentera dessa nedan.

Jag heter Gabrielle Björk och är 22 år. Många brukar säga att jag är en glad och snäll person som alltid har ett leende på läpparna. Utöver det får jag också ofta höra att jag är ansvarsfull, ordningsam, strukturerad och har ett stort engagemang i det jag gör. Det är också saker som jag själv håller med om att jag är. Jag tror på att allt går mycket bättre om man är glad och snäll. Det är viktigt att alla ska känna sig inkluderade och må bra. För att detta ska lyckas krävs en god ordning med strukturerade planeringar och ett driv. De här egenskaper är något som jag började att utveckla på riktigt under min gymnasietid, för att nu på universitet få möjlighet att fördjupa mig i dessa.

Programmet Digital medieproduktion har utvecklat kreativiteten, samarbetsförmågan och framförallt hjälpt mig att hitta mina egna intressen. Utöver kurserna som ingår i programmet har jag även fått möjligheten att djupdyka i de ämnen som intresserar mig väldigt mycket: Företagsekonomi, Ledarskap och Projektledning. Att få läsa en kurs i Företagsekonomi, med momenten Marknadsföring samt Organisation och ledning var mycket lärorikt. Där fick jag en mersmak för dessa områden och något som jag skulle kunna tänka mig att arbeta med i framtiden. Ledarskap och coaching är även det en kurs som tillät mig att utveckla och titta närmare på olika ledarskapsformer. Där fick jag stor insyn i det coachande ledarskapet som jag tror är mycket viktigt att anamma i ett företag. Framförallt tar jag med mig vikten av att både ledare och medarbetare måste må bra för att företaget ska fungera. Jag är mycket glad för att jag har läst denna kurs, då jag har ett stort intresse för ledarskap och är något jag också skulle vilja jobba med i framtiden.

Jag tror det är viktigt, oavsett vilket arbete man kommer att ha i framtiden, att kunna arbeta i projektform. Därför kändes det givet att läsa en projektledningskurs. Intresset för projektledning har alltid funnits, men under denna kurs fick jag prova det på riktigt. Som projektledare fick jag både strukturera ett projekt och coacha en grupp på fyra personer. Tillsammans nådde vi projektmålet – att skapa en Spökbollsturnering. Förutom att turneringen blev en succé, var det oerhört lärorikt att få prova på rollen som projektledare.

Mitt intresse för marknadsföring är något som jag, tillsammans med en klasskompis, tog vidare i examensarbetet (inom kort kommer uppsatsen finnas publicerad). I studien utreder vi bland annat vilka kunskaper småföretagare har om crossmedia och marknadsföring samt om de använder crossmedia som marknadsföringsstrategi. Intresset för att studera detta grundar sig dels i att jag alltid har haft ett intresse för just företagande och att det finns en dröm att någon gång starta ett eget företag. Dessutom har jag ett intresse av både marknadsföring och crossmedia. Att lägga upp strategier för hur man kan samverka och optimera sina kanaler på bästa sätt är ett väldigt roligt arbete. Även i detta arbete tog vi fram en checklista som ska hjälpa småföretagare i deras marknadsföring, då många tidigare studier pekar på att det ofta finns en kunskapsbrist hos småföretagare när det kommer till detta område.

Jag har ett stort intresse för att leda och att få leda projekt inom mediabranschen är en stor dröm för mig. Vidare är jag också intresserad av konceptutveckling, storytelling, planering och strategi samt vikten av att vara digital i dagens samhälle. Jag har också ett stort intresse för att skriva och kan anpassa mig väl efter mottagare. Jag kan skriva allt från akademiska texter till mer lättsamma och humoristiska sådana. Detta tack vare denna blogg som har tillåtit mig att prova på många olika skrivsätt. Utöver detta har jag även kunskaper i att göra olika produktioner, exempelvis i form av bild och film.

I sommar kommer jag, via Uminovas Sommarentreprenörer, få arbeta för Memotus. Ett mycket spännande uppdrag där jag tillsammans med min examensarbeteskompis kommer att få sköta den digitala marknadsföringen. Det ska bli mycket roligt att få göra detta uppdrag. Både att få arbeta med något som relaterar väl till min utbildning, men också att få ingå i ett starkt och trevligt team. Detta uppdrag kommer också ge stora erfarenheter och vara en bra merit i CV:et. Jag sitter även med i styrelsen till vårt familjeföretag, TBM Thomas Björk Management AB, samt extrajobbar åt Ung Företagsamhet Västerbotten som Skolinspiratör.

Hoppas ni tycker att detta låter intressant. Om ni känner att ni är i behov av en glad och strukturerad person bör ni kontakta mig på en gång. Jag är öppen för alla jobbförslag! Jag utvecklas gärna inom de intresseområdena jag har nämnt ovan, men också andra områden som jag inte tidigare provat på. Kontakta mig för att veta mer och för att få ta del av mitt CV. Profil finns även upplagd på Linkedin.

Jag är redo att ta steget ut i arbetslivet! Hoppas att ni är redo att ta emot mig 🙂

Vi hörs,

Gabrielle

För mer info och CV, vänligen maila: gabrielle@belle4u.se

Klicka gärna in på min portfolio-sida för att se arbeten jag gjort under min utbildning